Nyári rendelési idő

2020. június 10.-től a nyári hónapokban a rendelési idő változik:

Hétfő-Szerda-Péntek: 09.00-11.00

Kedd-Csütörtök: 15.00-17.00

Tanácsadás kedden bejelentkezés szerint.

A következő hetekben az elmúlt hónapokhoz hasonlóan panaszukkal, kérésükkel először e-mailben, vagy telefonon keressenek!

Időpont-kérés miatt lehetőleg a rendelést megelőző 30 percben hívjanak, a rendelő telefonszámán!

Igazolások

Tájékoztatom a Kedves Szülőket, hogy a gyermekek bölcsődei és óvodai felügyeletének igénybevételekor a vonatkozó, 152/2020 (IV.27) kormányrendelet szerint a szülő nyilatkozik írásban arról, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben.

Csak abban az esetben kell orvosi igazolás, ha a gyermek betegség miatt hiányzik.

Betegség esetén továbbra is azt kérem, hogy telefonon hívjanak és amennyiben indokolt, a vizsgálatra időpontot egyeztetünk.

Rendelés 05.04.-től

2020. május 4.-től az alapellátás újraindul, de vannak fontos szabályok, amelyeknek kérem a betartását.

A rendelésen csak telefonos időpont-egyeztetést követően jelenhetnek meg!

Óránként négy beteget láthatunk el, minden beteg között felület-fertőtlenítést végzünk, folyamatosan szellőztetünk. Mindenkinél lázat mérünk.

Kérem, rendelési időben hívjanak fel, a panaszok alapján megbeszéljük, hogy mi a teendő. A megbeszélt vizsgálatra pontosan érkezzenek, szájmaszkot hozzanak magukkal, a beteg gyermeket csak egy hozzátartozó kísérje!

A védőoltásokat az előre egyeztetett időpontban minden gyermek megkapja, a nem kötelező oltások beadását is folytatjuk, akinek elmaradása van, kérjen időpontot! A március 15.-e óta született kisbabáknak a szüleit kérem, a státusz-vizsgálatok és védőoltások időpontjának egyeztetése céljából hívjanak fel!

Járványügyi intézkedések

Tisztelt Szülők, kedves Betegeim!

Amint az bizonyára Önök előtt is ismert, a coronavírus által okozott fertőzések és megbetegedések száma a következő napokban feltehetően jelentősen emelkedni fog.

Mindannyiunk közös felelőssége, hogy a járvány terjedését mérsékelni próbáljuk!

A fertőzés esélyének csökkentése érdekében kérem, hogy a rendelői találkozások számát próbáljuk minimalizálni. Enyhe tünetekkel (orrfolyás, hurutos köhögés, mérsékelt láz, hasmenés, bőrproblémák) kérem ne jöjjenek vizsgálatra önmaguk, betegtársaik és az egészségügyi ellátók érdekében! Probléma esetén telefonáljanak, vagy írjanak e-mailt, és mi tanácsot adunk, megbeszéljük, hogy szükséges-e bejönni.

Az állandóan szedett gyógyszerek, tápszerek iránti igényüket is e-mailben jelezzék! A receptek többségét e-recept formájában felírjuk, ezekért ne fáradjanak be, a recept kiváltásához csupán TAJ-számra lesz szükség a patikákban. Egyes, ún. magistrális receptek ez alól kivételt képeznek, ezt majd jelezzük.

Ha mégis szükséges bejönni, a váróban egyszerre sokan ne tartózkodjanak, a gyermeket csak egy szülő kísérje, az egészséges testvért ne hozzák el!

Ha a beteg koronavírus fertőzésre gyanús (magas láz, rossz általános állapot, nehézlégzés és a megelőző két hétben találkozhatott fertőzött beteggel), nem szabad a rendelőbe jönnie, telefonáljon!

Kérdés esetén ingyenesen hívható zöld számok: 06-80-277-455, 06-80-277-456

A media által folyamatosan közzétett járványügyi intézkedéseknek (kézfertőtlenítés, zárt helyek kerülése) kérem, maximálisan tegyenek eleget!

Szűrővizsgálat

Kedves Szülők!

A közelmúltban több szolnoki óvodában is elvégezték a gyermekek lisztérzékenység-szűrővizsgálatát.

Szeretném kérni Önöket, amennyiben gyermeküknél történt ilyen vizsgálat, tájékoztassanak annak eredményéről (e-mailben vagy betegvizsgálat alkalmával szóban), hogy mi is rögzíthessük azt rendszerünkben! Előre is köszönöm!