Influenza oltás

Megérkezett a rendelőbe a térítésmentes influenza elleni védőoltás 3 év felettiek számára. Amennyiben igénylik, jelezzék, oltási időpont miatt hívjanak telefonon! A 6 hónapos kortól 3 éves korig használható térítésmentes oltóanyagot még nem kaptuk meg, amint megkapjuk, jelezzük az érintetteknek!

Vényköteles vakcinák is kaphatóak már a patikákban az idei szezonra, ezek között a hagyományos oltóanyagok mellett elérhető a Fluenz tetra is, melyet nem szúrással, hanem orron keresztül juttatunk be. Ez utóbbi 2 éves kortól 18 éves korig javasolt.

Előjegyzés

A megnövekedett betegforgalom miatt akut esetekre (tehát 1-2 napon belül) nem tudunk előjegyzési időpontot biztosítani. Enyhébb betegségek esetén továbbra is szívesen adunk kezelési javaslatot, igazolást telefonon vagy e-mail-en keresztül, de ha a Szülő úgy ítéli meg, hogy orvosi vizsgálatra, személyes konzultációra van szükség, akkor előzetes bejelentkezés nélkül is jöhetnek, érkezési sorrendben fogadjuk Betegeinket.

A nem sürgősen ellátandó esetekre (pl. védőoltás, alkalmassági vizsgálat, szűrés, krónikus betegség, kontroll vizsgálat stb.) továbbra is tanácsos időpontot kérni! Érkezéskor kérjük az időpont szigorú betartását!

Mivel rendelés közben nagyon sok telefonhívást bonyolítunk le, a váróteremben a várakozási idő lényegesen nőhet, emiatt szíves elnézésüket kérjük!

Rendelés 2022. 03.07.-től

Kedves Szülők, Gyerekek!

Tekintettel arra, hogy a koronavírus-járvány lecsengőben van, a fenti időponttól kezdődően a járványügyi korlátozások is enyhülnek.

Rendelőnk ajtaja is nyitva lesz, előzetes időpont-egyeztetés nélkül is tudnak jönni.

Mindemellett továbbra is lehetőséget adok időpont-foglalásra, a rendelési idő egy bizonyos részében. Tanácsolom, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, így a váróban eltöltött idő, ezzel együtt bármilyen fertőzés veszélye a minimálisra csökkenthető.

Az időpont-foglalással kapcsolatban a következők figyelembe-vételét kérem:

  1. Az időpontot pontosan tartsák be, késés esetén a “sor végére” kerülnek, csak így tudjuk elérni, hogy a későbbi időpontra érkezőknek ne kelljen várakozniuk!
  2. Az időpontot mi adjuk, tehát egyéni kéréseket nem tudunk figyelembe venni, legfeljebb akkor, ha a vizsgálat nem sürgős.
  3. Időpontot lehetőleg a rendelést megelőző fél órában kérjenek telefonon, nem sürgős vizsgálatokra pedig e-mailben!

A váróban továbbra is viseljenek maszkot és lehetőleg a gyermekkel csak egy kísérő jöjjön!

Azokban az egyszerű esetekben, amikor a Szülő úgy érzi, hogy nincs feltétlenül szükség vizsgálatra, továbbra is lehetőség van telefonos konzultációra. Lehetőség szerint ilyen esetben a rendelés első 30 percében hívjanak, hogy ezt követően a betegvizsgálatot ne zavarja meg a folytonos telefonálás! Az igazolást, táppénzt továbbra is egyeztethetjük e-mail formájában is.

Ha lehetőségük van rá, kérem, az igazolásokat és egyéb dokumentumokat továbbra is a rendelés utolsó 15 percében vegyék át! Ekkor betegvizsgálatra bejelentkezés nélkül már senki ne érkezzen!

Bízom benne, hogy a rendelés visszatér a régi kerékvágásba, egyszerűbben elérhetőek leszünk, nem marad el egyetlen szükséges vizsgálat sem, mindemellett a felesleges orvos-beteg találkozások száma, ezzel együtt a zsúfoltság csökken!

Igazolások

Tájékoztatom a Kedves Szülőket, hogy a gyermekek bölcsődei és óvodai felügyeletének igénybevételekor a vonatkozó, 152/2020 (IV.27) kormányrendelet szerint a szülő nyilatkozik írásban arról, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben.

Csak abban az esetben kell orvosi igazolás, ha a gyermek betegség miatt hiányzik.

Betegség esetén továbbra is azt kérem, hogy telefonon hívjanak és amennyiben indokolt, a vizsgálatra időpontot egyeztetünk.

Szűrővizsgálat

Kedves Szülők!

A közelmúltban több szolnoki óvodában is elvégezték a gyermekek lisztérzékenység-szűrővizsgálatát.

Szeretném kérni Önöket, amennyiben gyermeküknél történt ilyen vizsgálat, tájékoztassanak annak eredményéről (e-mailben vagy betegvizsgálat alkalmával szóban), hogy mi is rögzíthessük azt rendszerünkben! Előre is köszönöm!