2022.01.24.

Ezen a napon délelőtt nem tudok bemenni a rendelőbe.

Asszisztensnőm rendelkezésükre áll a rendelési időben, ha telefonon vagy e-mail-en keresik.

Én 15.00-17.00 óráig leszek bent a rendelőben. Időpontot szükség esetén Editkével egyeztessenek!

5-11 évesek oltása – regisztráció

Kérem a Szülőket, hogy a védőoltásra regisztrálják gyermeküket a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon!

A védőoltások beadására december 15. után kerülhet sor.

A rendelői védőoltás időpontjáról tájékoztatni fogjuk azokat a kedves Szülőket, akik ezt igényelték!

5-11 éves korúak védőoltása

Tisztelt Szülők!

Hamarosan elkezdődik a fenti korosztály COVID-19 elleni vakcinációja.

Lehetőség van a házi gyermekorvosi rendelőkben is az oltások beadására, ehhez előzetesen fel kell mérnünk az igényt, ez alapján tudjuk az oltóanyagot megrendelni.

Kérem, amennyiben gyermeküket a rendelőben szeretnék beoltatni, jelezzék ezt nekem e-mailben, minél hamarabb, lehetőleg e hét folyamán!

Mindenkit biztatok az oltásra, mert hatásos és biztonságos (ezt több országban már nagy számú gyermeken vizsgálták), és a járvány megfékezésének nincs más módja! Sajnos, úgy tűnik, a vírus a közeli jövőben köztünk marad, megfékezésének egyetlen lehetősége a védőoltás.

Az oltás a betegség átvészelését követően is adható, akár időköz tartása nélkül is. Ellenanyagszint mérése szükségtelen.

Időpont-kérés

A járványhelyzetre való tekintettel továbbra is javasoljuk, hogy a rendelő felkeresése előtt kérjenek időpontot!

Az időpontra érkező betegek elsőbbséget élveznek a bejelentkezés nélkül érkezőkkel szemben, kérem szíves megértésüket!

Lázas betegnél a személyes megjelenést megelőzően mindenképpen telefonáljanak, kikérdezés után gyanú esetén elrendeljük a COVID-tesztet! Ha lázas gyermekkel érkeznek a rendelőbe, kérem, szólításig az épület előtt várakozzanak, nehogy a váróban tartózkodókat megfertőzzék!

Vizsgálatra a gyermekkel csak egy kísérő érkezzen! A maszk-viselés és kézfertőtlenítés a kísérő és az iskoláskorú gyermekek számára kötelező!

12-15 éves korosztály védőoltása

Tisztelt Szülők!

Ettől a héttől kezdődően lehetővé vált a fenti korosztály regisztrációja a COVID-19 elleni védőoltásra. A gyermekeket a Pfizer-BioNTech (Comirnaty) vakcinával oltják.

Bár a gyermekek fertőzése gyakran tünetmentes vagy enyhe lefolyású, mégis előfordulnak sokszervi gyulladással járó súlyos esetek, valamint egyre nagyobb számban jelentkeznek rövidtávú szövődmények, ún. post-COVID tünetek, ezért kérem, oltassák be gyermekeiket! Ez egy újabb járványhullám fellángolásának megakadályozásában is fontos jelentőségű, hiszen a kamaszok életmódjuk miatt a fertőzés továbbadásában is nagy szerepet játszanak (sportversenyek, rendezvények, utazások stb.)

Ehhez első lépésként regisztrálják gyermekeiket a vakcinainfo.gov.hu honlapon!

Ezt követően néhány nap múlva lehetőségük lesz időpontot foglalni oltópontra az eeszt.gov.hu honlapon. Feltehetően a gyermekorvosi rendelőkben is elérhető lesz a vakcina,de ezek beadásához az szükséges, hogy egy adott időpontra 6-tal osztható számú, tehát 6, 12, 18… gyermeket egyszerre tudjunk behívni (egy ampullából feloldás után 6 adag oltás lesz, amit azonnal be kell adni), ráadásul ugyanezt néhány hét múlva a 2. oltásnál meg kell ismételni. Tekintettel arra, hogy ez a nyári szünidőben különösen nehezen szervezhető meg, javaslom, hogy inkább válasszanak az Önöknek legmegfelelőbb időben időpontot valamelyik oltópontra!

A védőoltás az eddig ismert újonnan megjelenő vírus-variánsok ellen is hatásos. Remélhetőleg szeptemberben az új tanévben normál tantermi oktatás indulhat, ehhez is szükséges, hogy tanulóink védve legyenek.

Védőoltás

Tisztelt Szülők, kedves Fiatalok!

Hamarosan megkezdődik a 16-18 éves korosztály koronavírus-fertőzés elleni védőoltása. Ennek feltétele az előzetes regisztráció a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Kérem, mielőbb tegyék/tegyétek ezt meg, hogy a nyáron már a Család többi tagjával együtt védettséget élvezhessünk, szabadabban élhessünk! Az oltás helyéről, idejéről a megadott telefonszámon vagy e-mail címen fognak értesítést küldeni, illetve, amennyiben a rendelőben oltunk, én fogom keresni Önöket.

A 16 év alattiak oltásával kapcsolatos vizsgálatok folyamatban vannak, erről a későbbiekben tájékoztatást nyújtunk.

2. hullám

Kedves Szülők, Gyerekek!

Amint azt tapasztalhatjuk, az új koronavírus-járvány egyre több megbetegedést okoz. A betegellátás nagy terhet ró ránk, hiszen az egyébként is tapasztalt őszi légúti megbetegedések mellett a COVID gyanús eseteket is el kell látnunk. A telefonos konzultációk száma olyan mértékben megnőtt, hogy szinte az egész rendelés alatt szól a telefon, ami tovább nehezíti a munkát. Fentiek miatt a következőket kérem:

  1. Ha a kérdésük, kérésük nem nagyon sürgős, írjanak e-mail-t! Vegyék figyelembe, hogy ezeket a rendelési időn kívül (előtte-utána) tudjuk megválaszolni, tehát nem biztos, hogy azonnal reagálunk rá! Ezen a módon tudnak receptet, táppénzt vagy igazolást kérni, illetve betegségekkel, ápolással kapcsolatos kérdéseiket is feltehetik.
  2. Sürgős esetben telefonáljanak! Ekkor tudjuk megbeszélni a panaszokat és szükség esetén vizsgálatra időpontot adunk. Coronavírus fertőzésre gyanús eseteknél telefonon mondják el a tüneteket, indokolt esetben elrendeljük a szűrést! A telefon gyakran foglaltat jelez, hiszen mindenki ezen a módon próbál elérni minket, ezért elnézésüket és türelmüket kérjük!
  3. Vizsgálatra kizárólag időpont-egyeztetést követően van mód!Minden beteget egyesével engedünk be. A vizsgálat előtt felületfertőtlenítést végzünk. Amíg az időjárás engedi, folyamatosan szellőztetünk, ha hűvös lesz, a vizsgálatok között kell ablakot nyitnunk. Egy gyermekkel csak egy kísérő jöhet be, a váróban fertőtlenítsék a kezüket és viseljenek orr-szájmaszkot! Kérem, nagyon pontosan érkezzenek, vegyék figyelembe, hogy Önök után más beteg is időpontra érkezik! Késés esetén új időpontot adunk ki!
  4. A kért igazolásokat, táppénzes papírokat, vényeket (azokat, amiket nem lehet e-receptre írni), beutalókat stb. mindig a rendelési idő legvégén, azaz vagy délelőtt 11.30-kor, vagy délután 17.00-kor adjuk ki, a bejárati ajtó előtt! Ez azért fontos, mert az ajtó zárva van és nem győzünk minden igazolással kimenni a rendelő elé. Megértésüket köszönjük!

Végül kérem, hogy vigyázzanak Magukra , Egymásra, Gyermekeikre!

Kerüljék a zárt helyeket, tartsák be a járványügyi előírásokat!

Igazolások

Tájékoztatom a Kedves Szülőket, hogy a gyermekek bölcsődei és óvodai felügyeletének igénybevételekor a vonatkozó, 152/2020 (IV.27) kormányrendelet szerint a szülő nyilatkozik írásban arról, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben.

Csak abban az esetben kell orvosi igazolás, ha a gyermek betegség miatt hiányzik.

Betegség esetén továbbra is azt kérem, hogy telefonon hívjanak és amennyiben indokolt, a vizsgálatra időpontot egyeztetünk.

Szűrővizsgálat

Kedves Szülők!

A közelmúltban több szolnoki óvodában is elvégezték a gyermekek lisztérzékenység-szűrővizsgálatát.

Szeretném kérni Önöket, amennyiben gyermeküknél történt ilyen vizsgálat, tájékoztassanak annak eredményéről (e-mailben vagy betegvizsgálat alkalmával szóban), hogy mi is rögzíthessük azt rendszerünkben! Előre is köszönöm!